fejléc : Szaberka munkája és fotója




2014. január 5., vasárnap

Népi minta újragondolva

Anchor 1206 színátmenetes fonallal hímezve, könyvborítónak kivitelezve. Minta itt 

Így sikerült az én olvasatomban :) Kicsit félve mutatom, mert az egyik fórumon a színátmenetes fonal javaslatomat, (hagyományos népi mintákhoz) majdnem a fejemet vették. Szerintem a mai  "modernebb" életvitelbe  beilleszthetőbb a  színes hímzés.

8 megjegyzés:

Palkó írta...

Szerintem gyönyörű! Itt is... :)

Vera írta...

Szerintem is gyönyörű...Nem tudom hol mutattad...és hogy megszóltak... Az FB-re meg nem kell adni... mert már szokássá válik, hogy lehordják egymást...bármelyik oldalon...sőt az írás hibákért is megjegyzések vannak...

Eszter/SubRosa írta...

csatlakozom, nagyon szép fonalat választottál!

Fáni írta...

Szerintem is nagyon szép, én már korábban is megcsodáltam :)

Anton írta...

Szerintem is szép.

Továbbra is tartom a véleményem, hogy némi alázattal ugyan, de bátran nyúljunk ezekhez a mintákhoz. Részben nem is tartható az hogy kizárólag pontos másolatokat készítsünk (hol találunk már díszlepedőt vagy fésűtartót, ellenben mobil tok vagy tablet tok gyakrabban megtalálható otthon). Illetve a mintáknak is szükségük van megújulásra. Idővel kiderül melyek lesznek tartósak, mik azok amiket inkább érdemes elfeledni.
Illetve jelenleg ott tartunk, hogy szinte feledésbe merültek ezek az értékeink, s szinte bármilyen támogatás jól jön hogy emlékeztessen másokat.

Jutka írta...

Mindenkinek sok hasonló gondolatot és kézimunkát kívánok!

katica írta...

csodas!

Jutka írta...

Köszönöm!