fejléc : Szaberka munkája és fotója
2014. január 5., vasárnap

Népi minta újragondolva

Anchor 1206 színátmenetes fonallal hímezve, könyvborítónak kivitelezve. Minta itt 

Így sikerült az én olvasatomban :) Kicsit félve mutatom, mert az egyik fórumon a színátmenetes fonal javaslatomat, (hagyományos népi mintákhoz) majdnem a fejemet vették. Szerintem a mai  "modernebb" életvitelbe  beilleszthetőbb a  színes hímzés.

8 megjegyzés:

Palkó írta...

Szerintem gyönyörű! Itt is... :)

Vera írta...

Szerintem is gyönyörű...Nem tudom hol mutattad...és hogy megszóltak... Az FB-re meg nem kell adni... mert már szokássá válik, hogy lehordják egymást...bármelyik oldalon...sőt az írás hibákért is megjegyzések vannak...

eszter írta...

csatlakozom, nagyon szép fonalat választottál!

Fáni írta...

Szerintem is nagyon szép, én már korábban is megcsodáltam :)

Anton írta...

Szerintem is szép.

Továbbra is tartom a véleményem, hogy némi alázattal ugyan, de bátran nyúljunk ezekhez a mintákhoz. Részben nem is tartható az hogy kizárólag pontos másolatokat készítsünk (hol találunk már díszlepedőt vagy fésűtartót, ellenben mobil tok vagy tablet tok gyakrabban megtalálható otthon). Illetve a mintáknak is szükségük van megújulásra. Idővel kiderül melyek lesznek tartósak, mik azok amiket inkább érdemes elfeledni.
Illetve jelenleg ott tartunk, hogy szinte feledésbe merültek ezek az értékeink, s szinte bármilyen támogatás jól jön hogy emlékeztessen másokat.

Rébék-Nagy Jutka írta...

Mindenkinek sok hasonló gondolatot és kézimunkát kívánok!

katica írta...

csodas!

Rébék-Nagy Jutka írta...

Köszönöm!